FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u otvorena izložba Eko-Etno Hrvatska

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - U sklopu 81. Jesenskog međunarodnogzagrebačkog velesajma (JMZV) danas je otvorena izložba proizvoda iusluga ruralnih područja Eko-etno Hrvatska na kojoj se predstavljaviše od 500 izlagača - proizvođača tradicijskih proizvoda i uslugaruralnog prostora.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - U sklopu 81. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JMZV) danas je otvorena izložba proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno Hrvatska na kojoj se predstavlja više od 500 izlagača - proizvođača tradicijskih proizvoda i usluga ruralnog prostora.

Izložba se održava na površini od 4.000 četvornih metara u organizaciji ZV-a i tvrtke Hrvatski farmer.

Izložbu je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković koji je istaknuo kako Eko-etno jača iz godine u godinu te kako je to mjesto za prezentaciju hrvatskih autohtonih proizvoda.

Naglasio je kako su očuvanje autohtonih proizvoda kao i mjere za povećanje njihove konkurentnosti među prioritetima Ministarstva poljoprivrede, posebice u kontekstu ulaska Hrvatske u EU.

Poručio je svima koji misle da će ulaskom u EU Hrvatska izgubiti dio vlastitog identiteta da to nije tako te da imamo što ponuditi kako domaćem tako i inozemnom tržištu.

Eko-etno Hrvatska održava se već treću godinu zaredom, a ta je izložba izrasla iz potrebe da se javnosti predstave specifične ponude ekoloških proizvoda hrvatskih županija.

Izložbeni prostori uređeni su u tradicijskom stilu i s prepoznatljivim obilježjima županija. Na središnjoj će pozornici županije svakodnevno predstavljati svoje folklorne i tradicijske znamenitosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙