FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Jesenski međunarodni zagrebački velesajam

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Na 81. Jesenskom međunarodnomZagrebačkom velesajmu (JMZV), koji je danas svečano otvoren, naizložbenoj površini od 92 tisuće četvornih metara do 18. rujnapredstavlja se 1.750 izlagača iz 40 zemalja.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Na 81. Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu (JMZV), koji je danas svečano otvoren, na izložbenoj površini od 92 tisuće četvornih metara do 18. rujna predstavlja se 1.750 izlagača iz 40 zemalja.

Kao izaslanik predsjednika Republike Stjepana Mesića Jesenski je međunarodni zagrebački velesajam otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U pozdravnom pismu za svečanost otvaranja predsjednik Mesić je istaknuo kako bi napori Vlade i središnje banke u idućoj godini morali biti mnogo snažnije usmjereni na rješavanje dva strateška problema - povećanje stope ekonomskog rasta i smanjivanje nezaposlenosti.

Vlada će u suradnji sa središnjom bankom, naglasio je predsjednik Mesić, pripremiti ključni razvojni dokument zemlje - "Nacionalni razvojni program" odnosno gospodarsku strategiju koja bi morala sadržavati razvojne prioritete i konkretne mjere za njihovu realizaciju.

Na jesenskoj sajamskoj priredbi uz individualne nastupe održava se 17 kolektivnih nastupa zemalja, no ove godine nema posebne zemlje partnera na JMZV-u, već je poseban naglasak stavljen na predstavljanje Hrvatske, odnosno njenog tržišnog potencijala.

Glavne tematske cjeline ovogodišnje jesenske sajamske priredbe su Energetika, Promet i logistika, Graditeljstvo, sanitarije, elektroindustrija, Strojarska i metalna industrija, Prehrana i poljoprivreda, Eko-etno Hrvatska, Dani mode, Široka potrošnja, Arca - međunarodna izložba inovacija, a novost je ovogodišnjeg sajma i prvi Sajam glazbe.

I ovogodišnji 81. JMZV prati niz stručno-pratećih aktivnosti, njih 20-ak na kojima organizatori očekuju više od 2.000 sudionika.

Tako će drugog dana ZV-a biti održan tradicionalni Hrvatski gospodarski forum, a tema ovogodišnjeg susreta premijera Ive Sanadera i članova Vlade s gospodarstvenicima bit će konkurentnost Hrvatske na putu prema EU.

Među stručno-popratnim aktivnostima izdvajaju se i Dan električne energije, te regionalni ekonomski forum Alpe-Dunav-Adria i poslovno savjetovanje Upravljanje kvalitetom - nova poslovna orijentacija.

(Hina) xtp/xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙