FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Na 81. Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu (JMZV), koji je danas svečano otvoren, na izložbenoj površini od 92 tisuće četvornih metara do 18. rujna predstavlja se 1.750 izlagača iz 40 zemalja. Kao izaslanik predsjednika Republike Stjepana Mesića, Jesenski međunarodni zagrebački velesajam otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravnim pismom predsjednika Mesića. Ove godine nema posebne zemlje partnera na JMZV-u, već je naglasak stavljen na predstavljanje Hrvatske.Glavne tematske cjeline sajamske priredbe su Energetika, Promet i logistika, Graditeljstvo, sanitarije, elektroindustrija, Strojarska i metalna industrija, Prehrana i poljoprivreda, Eko-etno Hrvatska, Dani mode, Široka potrošnja, Arca - međunarodna izložba inovacija, a novost je prvi Sajam glazbe.

ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici danas je u organizaciji NATO-a započeo dvodnevni stručni skup o telemedicini u kardiologiji pod nazivom "Savjetovanje o suvremenoj medicinskoj tehnologiji u daljinskoj kardiologiji¨. Na skupu sudjeluju, uz dužnosnike NATO-a, profesori predavači iz 18 zemalja, a razmijenit će iskustva o standardnim tehnologijama u telemedicini, uvođenju robota u telekardiologiju, te primjeni 3D tehnologije. Sudionike je pozdravila ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.

ZAGREB - Međunarodni simpozij "Multinacionalne postrojbe Vojne policije u međunarodnim operacijama podrške miru", drugi po redu, započeo je danas u prostorima zagrebačke vojarne "Petar Zrinski", a kako tvrde organizatori, do sada je najveći stručni skup vojnih policija ikada održan u svijetu. Na skupu će 35 sudionika - od čega 25 pripadnika vojne policije iz 15 zemalja, članica NATO saveza, te Partnerstva za mir - do 16. rujna razmjenjivati iskustva na području rada u međunarodnim mirovnim misijama očuvanja ili nametanja mira. Skup je u ime načelnika Uprave Vojne policije otvorio njegov pomoćnik brigadir Branko Katalenić.

ZAGREB - Kod željezničkog kolodvora u Dugom Selu jutros je putnički vlak naletio na radnika na održavanju pruge koji je na mjestu poginuo, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Putnički vlak, koji je vozio iz Osijeka za Zagreb, udario je iza 9 sati u 49-godišnjeg radnika, čiji identitet policija nije željela otkriti dok se o nesreći ne obavijesti obitelj poginulog. Nesreća se dogodila 200-tinjak metara od dugoselskog željezničkog kolodvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙