FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP Hrvatska: u 2005. prodaja 30 tisuća računala

OPATIJA, 13. rujna 2005. (Hina) - Informatička tvrtka HP očekuje da ćeu fiskalnoj 2005, koja završava krajem listopada, u Hrvatskojostvariti rast ukupnih prihoda od oko 15 posto, a tijekom ove godineočekuju da će isporučiti ukupno oko 30 tisuća računala.
OPATIJA, 13. rujna 2005. (Hina) - Informatička tvrtka HP očekuje da će u fiskalnoj 2005, koja završava krajem listopada, u Hrvatskoj ostvariti rast ukupnih prihoda od oko 15 posto, a tijekom ove godine očekuju da će isporučiti ukupno oko 30 tisuća računala.

Direktor HP Hrvatska Alojzije Jukić kazao je da HP u Hrvatskoj bilježi kontinuiran rast i razvoj u svim poslovnim grupama. U segmentu prodaje računala, u tekućoj godini HP je, tvrde, na vodećoj poziciji kao brand tvrtka u isporuci konfiguracija osobnih računala, a vodeći su i u segmentu prijenosnih računala s udjelom od 43 posto na tom dijelu tržišta.

U segmentu pisača HP je lani prodao 90 tisuća uređaja, a u prvih osam mjeseci 2005. u tom su segmentu ostvarili 10 posto veći broj prodanih pisača, dok je vrijednost prodanih pisača porasla preko pet posto. U HP-u očekuju da bi vrijednost pisača koje će prodati do kraja godine mogla porasti između sedam i osam posto.

Iako u HP Hrvatska nisu željeli iznijeti podatke o prihodima, sukladno iznesenim podacima može se očekivati da će HP Hrvatska fiskalnu godinu 2005. završiti sa 110 milijuna američkih dolara ukupnih prihoda.

HP Hrvatska očekuje rast u segmentu digitalne fotografije, te u segmentu uredskih multifunkcijskih uređaja, te zadržavanje vodeće pozicije u uredskom ispisu i segmentu pisača za kućne korisnike.

Daljnji rast očekuju u segmentu IT usluga i servisa, gdje je lani HP bio na četvrtom mjestu, i to ponajprije u implementaciji cjelovitih informatičkih rješenja što osigurava kontinuitet i stabilnost u isporuci prozivoda i usluga, smatra Jukić.

Jukić, zamoljen da komentira stanje hrvatskog IT tržišta, očekuje da će se u naredne dvije godine doći do konsolidacije u IT-u sektoru, kao i do spajanja IT poduzeća s ciljem postizanja konkurentnosti.

Prema procjenama analitičke kuće IDC-a za Hrvatsku u 2005. očekuje se rast IT tržišta od osam posto, a HP i dalje na hrvatskom tržištu raste brže i dinamičnije od samog tržišta, kazao je Jukić. Dodao je da je rast ukupnih prihoda HP-a u Hrvatskoj veći nego prosječni rast na globalnom tržištu, gdje je u posljednja tri kvartala HP ostvario rast prihoda od 10 posto, dok bi taj rast u Hrvatskoj mogao biti oko 15 posto.

Inače, HP je danas u Opatiji predstavio cijelu jednu novu generaciju laserskih pisača u boji koji su brži, manji i kvalitetniji od prethodne generacije, kao i paletu multifunkcijskih uređaja, digiatlnih fotoaparata i potrošni uredski materijal. Među njima se ističe prvi prijenosni pisač s mogućnošću pohranjivanja do 1.000 fotografija, kao i do sad najbrži kućni fotopisač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙