FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Volvo traži usvajanje svjetskih standarda za motore

FRANKFURT, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izvršni direktor kompanije Volvokoja proizvodi kamione Leif Hoansson zatražio je usvajanje svjetskihstandarda za kamionske motore, tvrdeći da su varijacije nameđunarodnoj razini hendikep za industriju.
FRANKFURT, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izvršni direktor kompanije Volvo koja proizvodi kamione Leif Hoansson zatražio je usvajanje svjetskih standarda za kamionske motore, tvrdeći da su varijacije na međunarodnoj razini hendikep za industriju.

U razgovoru za Frankfurter Allgemeine Zeitung, Johansson je izjavio da te razlike poskupljuju razvoj i proizvodnju motora, otežavajući i stvarno smanjenje emisije štetnih plinova.

Izvršni direktor švedske kompanije pozvao je industriju, Europsku uniju i ostale industrijske zemlje da prihvate nacrt ujednačenih standarda koji je izradila Ekonomska komisija Ujedinjenih naroda za Europu.

Proizvođači poput Volva trenutno su prisiljeni proizvoditi najmanje tri različita modela motora - za Europu, SAD i Japan - žele li opskrbljivati cijeli svijet, podsjetio je Johansson.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙