FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani napali ophodnju afganistanske policije: dvojica mrtvih

KANDAHAR, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Afganistanski policajac i osobaza koju se drži da je taliban, ubijeni su u napadu pobunjenika naophodnju afganistanske policije u nedjelju na jugu Afganistana,izjavio je u ponedjeljak lokalni dužnosnik.
KANDAHAR, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Afganistanski policajac i osoba za koju se drži da je taliban, ubijeni su u napadu pobunjenika na ophodnju afganistanske policije u nedjelju na jugu Afganistana, izjavio je u ponedjeljak lokalni dužnosnik.

Sukob između policajaca i navodnih talibanskih pobunjenika u okrugu Dand, nekoliko kilometara od Kandahara, velikog grada na jugu zemlje, trajao je gotovo pola sata, dodao je za AFP načelnik policije u Kandaharu Abdul Malik. "Policajac i taliban ubijeni su, a drugi policajac je ranjen" u tom okršaju, kazao je.

Napadi na afganistanske i na strane postrojbe sve su češći zadnjih tjedana uoči održavanja parlamentarnih izbora u nedjelju, prvi put nakon više od 30 godina u toj zemlji, koje pobunjenici, napose talibani protjerani s vlasti koncem 2001., žele omesti.

U sukobima od početka godine smrtno je stradalo 1.100 osoba, dok ih je u 2004. bilo 850.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙