FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prisegnula nova albanska vlada

TIRANA, 11. rujna 2005.(Hina) - Nova albanska vlada premijera SalijaBerishe, koja je kao svoj prioritet odredila borbu protiv siromaštva,nezaposlenosti i korupcije, u nedjelju je položila prisegu predalbanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom.
TIRANA, 11. rujna 2005.(Hina) - Nova albanska vlada premijera Salija Berishe, koja je kao svoj prioritet odredila borbu protiv siromaštva, nezaposlenosti i korupcije, u nedjelju je položila prisegu pred albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom.

Moisiu je tom prigodom ocijenio da je mirna predaja vlasti veliki korak naprijed za Albaniju i dodao da Albanci zaslužuju sposobnu i poštenu vladu.

Novi premijer Berisha kazao je kako će njegova vlada raditi na unapređenju demokratskih institucija, izgradnji pravne države, suzbijanju korupcije i ispunjavanju uvjeta za integraciju u Europsku uniju i NATO.

Na prvom sastanku nove vlade u nedjelju, Berisha je kazao da su "Albanci glasovali za promjene", a vlada je donijela i prvu odluku - odluku o održavanju združene vojne vježbe sa članicama NATO-a u Albaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙