FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

najava događaja - svijet - za nedjelju 14. kolovoza

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) -
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) -

BIŠKEK - Svečana inauguracija novoizabranog predsjednika Kirgistana Kurmanbeka Bakijeva. Svečanost će se održati na središnjem trgu u glavnom gradu Biškeku, a nakon polaganja prisege bit će održana i vojna parada. Bakijev, bivši vođa oporbe, na čelu države se našao nakon "revolucije" u ožujku, kojom je okončana 15-godišnja vladavina predsjednika Askara Akajeva. Na izborima održanim 10. srpnja Bakijeva je podržalo gotovo 89 posto kirgistanskih birača.

TEHERAN - Novi iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad trebao bi, prema najavama, predstaviti članove svoje vlade, čija imanovanja na ministarska mjesta mora potvrditi parlament. Prema najavama iranskih medija, Ahmadinedžadovu vladu sastavljat će brojni konzervativni političari, među kojima neće biti žena.

PRIŠTINA - Posjet posebnog izaslanika glavnog tajnika UN-a Kai Eidea, koji treba ocjeniti ostvarivanje standarda koje je međunarodna zajednica postavila za početak rasprave o konačnom statusu Kosova. Tijekom svog trećeg posjeta Kosovu, norveški diplomat će u pokrajini provesti pet dana, nakon čega su još dva dana predviđena za razgovore s dužnosnicima SCG u Beogradu.

EDINBURGH - U glavnom gradu Škotske bit će svečano otvoren Međunarodni kazališni festival, koji združuje klasičnu glazbu, kazalište, operu i ples. Vrhunac bogatog programa festivala, koji će trajati do 4. rujna , predstavljat će šest produkcija nastalih posebno za ovogodišnji festival, od kojih su tri svjetske premijere.

DEŽURNI U VPR:

noć: Robert Šalinović

prijepodne: Duška Gerić Koren

poslijepodne: Damir Hainski

navečer: Srđan Baković

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xdh ydh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙