FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanski parlament podržao sastav nove vlade Sali Berishe

TIRANA,11.rujna 2005.(Hina) - Albanski parlament podržao je sastav novevlade premijera Sali Berishe, koji je kao prioritete svog kabinetaistaknuo borbu protiv siromaštva, nezaposlenosti i korupcije.
TIRANA,11.rujna 2005.(Hina) - Albanski parlament podržao je sastav nove vlade premijera Sali Berishe, koji je kao prioritete svog kabineta istaknuo borbu protiv siromaštva, nezaposlenosti i korupcije.

Za sastav nove vlade na sjednici albanskoga parlamenta koja je završena oko ponoći glasovala su 84 zastupnika, a 53 njih bilo je protiv. Mandati 140 zastupnika, koji su dobili povjerenje glasača na izborima 3. srpnja, verificirani su prošloga tjedna.

"Povratak vladavine prava je prioritet nad prioritetima. Ili ćemo postati jednaki pred zakonom ili će za Albance sloboda ostati samo iluzija", kazao je Berisha u obraćanju parlamentu uoči glasovanja za predloženi sastav vlade.

Berisha je najavio kako bi naredne godine vlada trebala Potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, što je prvi korak ka članstvu u toj europskoj organizaciji i kako će Albanija postati članica NATO-a za vrijeme njegovog četvorogodišnjeg mandata.

Zastupnici Socijalističke partije Albanije Fatosa Nanoa koji je podnio ostavku nakon neuspjeha njegove stranke u izborima, 3. srpnja, glasovali su protiv sastava nove vlade Sali Berishe i još jednom postavili pitanje legitimnosti izbora.

Sali Berisha, po zanimalju liječnik, vratio se na vlast nakon osam godina vladavine socijalista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙