FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija: Ponovljeni izbori za tri zastupnička mjesta; pretučeni novinari

TIRANA,21.kolovozaa 2005.(Hina) - U Albaniji su u nedjelju navečerzatvorena birališta na ponovljenim izborima za tri zastupnička mjestau spornim okruzima - Skadru, Ljushnji i Gjirokastru, a prvi izbornirezultati očekuju se u ponedjeljak poslijepodne.
TIRANA,21.kolovozaa 2005.(Hina) - U Albaniji su u nedjelju navečer zatvorena birališta na ponovljenim izborima za tri zastupnička mjesta u spornim okruzima - Skadru, Ljushnji i Gjirokastru, a prvi izborni rezultati očekuju se u ponedjeljak poslijepodne.

Pravo glasa na ponovljenim izborima imalo je oko 80.000 Albanaca, a 170 birališta bilo je otvoreno od 07.00 do 19.00 sati. Dužnosnici Glavnog izbornog povjerenstva rekli su da je odaziv birača bio između 30 i 50 posto.

Današnje glasovanje neće bitno utjecati na konačan ishod, jer se već zna da je Demokratska partija nekadašnjeg predsjednika Sali Berishe odnijela ukupnu pobjedu na parlamentarnim izborima.

Tijekom današnjeg glasovanja je zabilježen incident u općini Gjirokastra, kada su dvojicu vodećih albanskih novinara, novinara lista Demokratske partije Albanije "Rilindja demokratike" Astrita Patozija, ujedno i novog zastupnika albanskog parlamenta, te glavnog i odgovornog urednika neovisnog dnevnika "Thema" Meroa Bazea pretukle pristraše Socijalističke stranke Albanije.

Policija je uhitila napadače, a incident je najoštrije osudila Udruge profesionalnih novinara, kao i dopredsjednica Demokratske stranke Jozefina Topalli. Udruga profesionalnih novinara je zatražila od albanskog predsjednika Alfreda Moisiua poduzimanje mjera protiv nasilja u Albaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙