FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berisha predložio ministre za novu albansku Vladu

TIRANA,5.rujna.2005.(Hina) - Mandatar za sastav nove albanske vladeSali Berisha predstavio je u ponedjeljak njen sastav i izjavio da susvi ministri mlađi od 40 godina i da je riječ o novim odlučnimpolitičarima.
TIRANA,5.rujna.2005.(Hina) - Mandatar za sastav nove albanske vlade Sali Berisha predstavio je u ponedjeljak njen sastav i izjavio da su svi ministri mlađi od 40 godina i da je riječ o novim odlučnim političarima.

U dosadašnjoj vladi socijalističkog premijera Fatosa Nanoa bilo je 19 ministara a Berisha je taj broj smanjio na 14.

Za ministra vanjskih poslova predložen je Besnik Mustafaj, diplomat i pisac, a za ministra unutarnjih poslova Sokol Olldashi.

Ministarstva gospodarstva, energetike i trgovine spojena su u jedno a njegovom čelu će biti Genc Ruli. Za ministra turizma i kulture predložen je Bujar Leskaj, za europske integracije odvjetnica Arenca

Troshani a za ministra pravde Aldo Bumci.

Predsjednik Albanije Alfred Moisiu u subotu je Berishi povjerio mandat za sastav nove vlade poslije pobjede njegove Demokratske stranke na parlamentarnim izborima 3. srpnja ove godine.

Demokratska stranka je sastavila koaliciju s još četiri stranke, kako bi imala 80 od 140 zastupnika u albanskom parlamentu.

Sali Berisha je obećao smanjenje poreza, borbu protiv korupcije

i siromaštva i integraciju zemlje u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙