FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija: Berisha novi premijer, Jozefina Topalli predsjednica parlamenta

TIRANA,3. rujna 2005.(Hina) - Albanski predjesnik Alfred Moisiu usubotu je službeno imenovao bivšeg predsjednika Salija Berishu zamandatara nove vlade nakon pobjede njegove koalicije na izborima 3.srpnja, a Josefina Topalli postala je novom predsjednicom albanskogparlamenta.
TIRANA,3. rujna 2005.(Hina) - Albanski predjesnik Alfred Moisiu u subotu je službeno imenovao bivšeg predsjednika Salija Berishu za mandatara nove vlade nakon pobjede njegove koalicije na izborima 3. srpnja, a Josefina Topalli postala je novom predsjednicom albanskog parlamenta.

Od 1991. godine otkako je Albanija višestranačka zemlja, Demokratska stranka Salija Berishe pobijedila je na izborima 1992., 1996. i na ovogodišnjim općim izborima.

Sali Berisha (60) je bio prvi predsjednik postkomunističke Albanije od 1992-1997. godine. Berisha će u roku od 10 dana predstaviti svoj kabinet pred novom skupštinom u kojoj njegova koalicija ima većinu.

Berisha, koji je najavio smanjivanje ministarskih resora s 19 na 14, obećao je da će glavni cilj njegove vlade biti borba protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Topalli, dosadašnja dopredsjednica Demokratske stranke i dosadašnjeg parlamenta prva je žena u povijesti Albanije izabrana na čelo najvišeg zakonodavnog tijela u zemlji. Za nje je glasao 81 zastupnik novog saziva skupštine od ukupno 140 koliko ih broji albanski parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙