FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Venecija: Zlatni lav Angu Leeju za "Brokeback Mountain"

VENECIJA, 10. rujna 2005. (Hina/DPA) - Film redatelja Anga Leeja"Brokeback Mountain", drama o tajnoj ljubavnoj priči dvojice kauboja,u subotu je nagrađena uglednom nagradom Zlatni lav na 62. filmskomfestivalu u Veneciji.
VENECIJA, 10. rujna 2005. (Hina/DPA) - Film redatelja Anga Leeja "Brokeback Mountain", drama o tajnoj ljubavnoj priči dvojice kauboja, u subotu je nagrađena uglednom nagradom Zlatni lav na 62. filmskom festivalu u Veneciji.

Film je pobijedio u konkurenciji 19 filmova iz cijelog svijeta.

Utemeljen na romanu Anne Proulx, koji je nagrađen Pulitzerovom nagradom, "Brokeback Mountain" je priča o dvojici mladića - predradniku na ranču i rodeo kauboju - koji se sretnu i razviju homoseksualnu vezu dok vode stoku kroz planinsko područje u Wyomingu 1963. godine.

U filmu, koji će se početi prikazivati u prosincu, glume Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Michelle Williams i Randy Quaid.

Srebrnog lava dobio je film "Les Amants Reguliers" francuskog redatelja Louisa Garrela dok je specijalnu nagradu žirija dobio film Abela Ferrare "Mary" u kojem glavnu ulogu igra Juliette Binoche.

Djelo glumca Georgea Clooneya "Good Night and Good Luck" politička drama o čestitim novinarima koji se bore protiv korumpirane vlade, a koje je često bilo spominjano kao mogući pobjednik ovogodišnjeg festivala, dobio je nagradu Osella za najbolji scenarij i nagradu Volpi za najboljeg glumca koja je otišla u ruke Davidu Strathairnu.

Najboljom glumicom proglašena je Talijanka Giovanna Mezzogiorno za glavnu ulogu u filmu "La Bestia nel coure", drami o obiteljskom zlostavljanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙