FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: podijeljeni udžbenici na hrvatskom jeziku

SUBOTICA, 10. rujna 2005. (Hina) - Djeci koja jedina u Srbiji pohađajuredovitu nastavu na hrvatskom jeziku u subotu su u Suboticipodijeljeni školski udžbenici koje im je osigurao Grad Zagreb.
SUBOTICA, 10. rujna 2005. (Hina) - Djeci koja jedina u Srbiji pohađaju redovitu nastavu na hrvatskom jeziku u subotu su u Subotici podijeljeni školski udžbenici koje im je osigurao Grad Zagreb.

Oko 140 učenika hrvatskih odjela na skromnoj svečanosti u Hrvatskom kulturnom centru "Bunjevačko kolo" dobilo je besplatne udžbenike iz Hrvatske jer se u Srbiji još nisu počeli tiskati, iako se nastava na hrvatskom jeziku u Vojvodini odvija već četiri godine.

"Ovim je otklonjena i posljednja ozbiljnija zapreka za početak normalne nastave", izjavila je ravnateljica osnovne škole Ljiljana Dulić, i izrazila zadovoljstvo ovom vrstom potpore matične Hrvatske obrazovanju na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Davor Vidiš istaknuo je ovom prigodom da je ovo samo jedan od oblika potpore Hrvatske i Grada Zagreba, koji je ove godine financirao i ljetovanje učenika hrvatskih odjela u Selcu.

Uz osiguravanje besplatnih udžbenika, stručno usavršavanje učiteljica i ljetovanja Hrvatska je ove godine u Suboticu poslala i jednu nastavnicu hrvatskog jezika koja bi trebala pomoći obrazovanje na materinjem jeziku vojvođanskih Hrvata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙