FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

KOELN - Papa Benedikt XVI. u nedjelju na Marijinom polju - Marienfield, "katedrali na otvorenom" u blizini njemačkog grada Koelna, predvodi misu za više od pola milijuna hodočasnika, koji su noć sa subote na nedjelju proveli na otvorenom. Papa, koji je u Njemačku stigao u četvrtak, drži propovjed na završnici Svjetskog dana katoličke mladeži, šestodnevne svečanosti koja će se sljedeći put održati 2008. godine u Sydneyu, u Australiji.

BAGDAD - Irak je u nedjelju optužio Jordan da pruža utočište osobama umiješanim u terorističke napade u Iraku, kao i članovima obitelji Sadama Huseina koji žele ponovno aktivirati Sadamovu stranku Baas. Izjava glasnogovornika vlade Laitha Kubbae uslijedila je dan nakon što su jordanski dužnosnici objavili da je nekoliko ljudi, među kojima su i Iračani, uhićeno u vezi s raketnim napadom koji je promašio američki vojni brod stacioniran u jordanskoj luci Aqaba. "Žalosno je da moramo konstatirati kako se do današnjeg dana u Jordanu skrivaju ne samo elementi bivšeg režima, nego i čelnici nekih terorističkih skupina", rekao je Kubba. Dodao je da se u toj zemlji nalazi i Sadamova obitelj s "velikom količinom novca" i "da podupire političke i medijske aktivnosti kojima pokušava oživjeti (Sadamovu) stranku Baas".

KABUL - Četiri američka vojnika su poginula, a trojica ranjena kada je u nedjelju na jugu Afganistana eksplodirala bomba postavljena uz cestu, objavila je američka vojska. Eksplozija se dogodila dok su vojnici patrolirali u okrugu Daychopan u provinciji Zabul, stoji u vojnom priopćenju. Trojica američkih vojnika ozlijeđena su dok su pokušavali izvući kolege iz oklopnog vozila Humvee koji je naišao na bombu.

GAZA - Američki izaslanik David Welch iznenada je u nedjelju stigao u pojas Gaze na razgovore s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. Welch je prvi američki izaslanik u posjetu Gazi nakon napada na američki diplomatski konvoj u tom području, u kolovozu 2003. godine kada su ubijena tri američka dužnosnika.

TOKIO - Dvije osobe lakše su ozlijeđene u potresu koji je u nedjelju ujutro pogodio sjeveroistočni dio Japana, objavili su mediji. Epicentar potresa magnitude 5.0 stupnjeva bio je u provinciji Niigata na sjeveroistoku zemlje, izvijestila je meteorološka agencija. Stručnjaci kažu da nema opasnosti od tsunamija. Potres se osjetio na širem području, uključujući gradove Nagano, Gunma i Tokio. Dvije osobe lakše su ozlijeđene u gradu Kashiwazakiu komadićima razbijenih čaša, prenosi agencija Kyodo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙