FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 56 osoba poginulo u američkim zračnim napadima u Iraku

BAGDAD, 30. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 56 osoba ubijeno je uutorak u nizu američkih zračnih napada na navodna skrovišta Al-Qaidena zapadu Iraka, u blizini sirijske granice, najnoviji su podacisigurnosnih izvora u Bagdadu.
BAGDAD, 30. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 56 osoba ubijeno je u utorak u nizu američkih zračnih napada na navodna skrovišta Al-Qaide na zapadu Iraka, u blizini sirijske granice, najnoviji su podaci sigurnosnih izvora u Bagdadu.

"Pedeset šest osoba je ukupno ubijeno u nizu napada blizu grada Qaima", izjavio je taj irački izvor, navodeći informacije iz tog područja, smještenog 450 km zapadno od Bagdada.

"Četiri kuće potpuno su uništene u tim masovnim napadima", dodao je izvor, ističući kako je u samo jednoj od "sigurosnih kuća" poginulo 16 osoba.

Taj izvor nije naveo broj ranjenih u napadima koji su bili namijenjeni, prema tvrdnji američke vojske, skrovištima Al-Qaide, na području grada Qaima. Američka vojska je ranije priopćila samo a je ubila militanta al Qaide Abua Islama i još nekolicinu njegovih suboraca u zračnom udaru na Karabilu nedaleko od Qaima. Pojedinosti o operaciji kao ni broj žrtava i ranjenih američka vojska nije priopćila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙