FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berisha za gospodarske reforme i suzbijanje korupcije

TIRANA, 9. rujna 2005. (Hina/AFP) - Novi albanski premijer, bivšipredsjednik Sali Berisha, obećao je da će promicati gospodarskereforme i suzbijati korupciju, u petak u prigodi svog prvog govora uparlamentu, nakon pobjede desne koalicije na parlamentarnim izborima3. srpnja.
TIRANA, 9. rujna 2005. (Hina/AFP) - Novi albanski premijer, bivši predsjednik Sali Berisha, obećao je da će promicati gospodarske reforme i suzbijati korupciju, u petak u prigodi svog prvog govora u parlamentu, nakon pobjede desne koalicije na parlamentarnim izborima 3. srpnja.

"Moja se vlada obvezuje da će započeti program gospodarskih, političkih i institucijskih reforma radi jačanja prave pravne države koja će odgovarati europskim normama", kazao je Berisha, vođa Demokratske stranke koja zajedno sa saveznicima iz desnice ima u parlamentu 81 od 140 zastupničkih mjesta.

Berisha koji je prošlog tjedna imenovan za premijera obećao je da će zatražiti ukidanje imuniteta za sve zastupnike u albanskom parlamentu koji se također, kako je rekao, moraju podložiti transparentnosti i zakonu".

Makrogospodarska stabilnost, borba protiv siromaštva, razvoj turizma, "transparentna" privatizacija strateških sektora gospodarstva i strana ulaganja jesu među prioritetima Berishe koji se vraća na vlast nakon osam godina provedenih u oporbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙