FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bretonski farmer izmislio mliječno pivo

RENNES, 9. rujna 2005. (Hina/DPA) - Domišljati bretonski farmer izumiopivo od mlijeka pojasnivši kako ga je na taj izum navela potreba daiznađe novi način prodaje mlijeka radi niskih cijena i strogihproizvodnih kvota mlijeka.
RENNES, 9. rujna 2005. (Hina/DPA) - Domišljati bretonski farmer izumio pivo od mlijeka pojasnivši kako ga je na taj izum navela potreba da iznađe novi način prodaje mlijeka radi niskih cijena i strogih proizvodnih kvota mlijeka.

"Svi su mislili da sam lud zato što pokušavam napraviti alkohol na bazi mlijeka", rekao je u petak Marcel Besnard iz Rennesa u Francuskoj.

Novo piće nazvano Lactiwel, spravljeno iz mlijeka i slada sadrži dva posto alkohola a pri njegovoj izradi koristi se proces fermentacije sličan onom u proizvodnji tradicionalnog piva osim što Besnard koristi kvas od kefira i mliječnih bakterija.

Sadašnja proizvodnja je 300 boca tjedno koje se prodaju u malim trgovinama, na festivalima i tržnicama, a Besnard namjerava naći sredstva za daljnja ulaganja kako bi proširio proizvodnju i svoj proizvod stavio na police samoposluživanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙