FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz dobio automate za prodaju knjiga

PARIZ, 19. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Čitatelji koji se usred noćizažele Homera, Baudelairea ili Lewis Carrolla, brzi "fiks" mogu dobitina jednom od pet novih automata za prodaju knjiga nedavno postavljenihu Parizu.
PARIZ, 19. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Čitatelji koji se usred noći zažele Homera, Baudelairea ili Lewis Carrolla, brzi "fiks" mogu dobiti na jednom od pet novih automata za prodaju knjiga nedavno postavljenih u Parizu.

"Imamo mušterije koje točno znaju što žele i po to dolaze u bilo koje doba dana", rekao je Xavier Chambon, predsjednik izdavačke kuće i lanca knjižara "Maxi-Livres" koji je automate predstavio u lipnju. "To je kao da su nam trgovine otvorene 24 sata na dan", objasnio je.

Automati nude 25 najprodavanijih naslova te izdavačke kuće i pokrivaju sve književne žanrove i ukuse. Klasici poput Homerove "Odiseje" i Carrollove "Alice u Zemlji čudesa" dijele tako skučeni prostor s praktičnim naslovima kao što su "100 ukusnih kuskusa" i "Konjugacija glagola".

Prema Chambonu, najbolje se prodaju "Kuharica za wok" i "Francusko-engleski riječnik", a popularni su i Baudelaireovi "Cvjetovi zla".

Neovisno o tome spadaju li u kategoriju visoke kulture ili popularnog štiva, sve knjige stoje 2,45 američkih dolara.

Automati su postavljeni na četiri prometne postaje podzemne željeznice i na jednom popularnom uličnom uglu u središtu grada.

"Znali smo da bi Francuzi bili užasnuti da im knjige ispadaju iz automata poput slatkiša ili sokova", rekao je. "Stoga smo postavili mehaničku ruku koja hvata knjigu i sigurno je dodaje kupcu", objasnio je.

Knjige su posljednji hit na sve bogatijem francuskom tržištu 'proizvoda iz automata' u kojima se nudi gotovo sve, od toalet papira do cvijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙