FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pande u diplomatskoj misiji

TAIPEI, 26. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Izaslanstvo djelatnikazoološkog vrta iz Taipeija otputovalo je u petak u Peking kako birazgovaralo o namjeri kineskih dužnosnika da na Tajvan pošalju jedanpar pandi u sklopu poboljšanja tajvansko-kineskih odnosa.
TAIPEI, 26. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Izaslanstvo djelatnika zoološkog vrta iz Taipeija otputovalo je u petak u Peking kako bi razgovaralo o namjeri kineskih dužnosnika da na Tajvan pošalju jedan par pandi u sklopu poboljšanja tajvansko-kineskih odnosa.

Direktor zoološkog vrta u Taipeiju Chen Pao-chung rekao je da će sa kolegama iz nacionalnog parka Wolong, centra za proučavanje divovskih panda u pokrajini Sichuan, razgovarati o tehničkom aspektu preseljenja ovih rijetkih životinja.

"Razgovarat ćemo o izgradnji nastambi, uzgoju, medicinskoj skrbi i njihovom transportu na Tajvan", rekao je Chen Pao-chung novinarima prije polaska u Kinu.

Kineski predsjednik Hu Jintao je u travnju, tijekom posjeta tajvanskog oporbenog čelnika Liena Chana Kini, ponudio Tajvanu par divovskih panda kao znak dobre volje u nastojanjima za poboljšanje odnosa Kine i Tajvana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙