FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve se više ljudi prijavljuje na internetske forume u obnaženom stanju

SHANGHAI, 30. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Jedan je kineski istraživačupozorio na novu prijetnju zdravlju i moralu javnosti - onlinekomunikacija preko Interneta u gotovo ili posve obnaženom stanju.
SHANGHAI, 30. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Jedan je kineski istraživač upozorio na novu prijetnju zdravlju i moralu javnosti - online komunikacija preko Interneta u gotovo ili posve obnaženom stanju.

Oko 20 tisuća kineskih korisnika Interneta svake večeri se prijavljuje na razne internetske forume preko kojih korisnici u raznim fazama golišavosti pričaju koristeći pritom i Web camove, objavio je list Shanghai Daily pozivajući se na znanstveno istraživanje Liu Ganga iz Kineske omladinske organizacije.

"Prvo smo mislili da je to samo neka nova igar za nekolicinu abnormalnih ljudi. Ali kad smo nastavili s istraživanjem, pokazalo se da je problem daleko većih razmjera", kaže Liu.

Sudionici se logiraju na svoje forume, uključujući i www.hawa.com.cn, skinu potrebni software i spoje video kamere sa svojim računalina. Nakon toga "razgovoraju jedni s drugim pritom se obnažujući i vršeći provokativne radnje", navodi list Liua.

Kina ima više od 87 milijuna korisnika Interneta, čime je odmah iza SAD-a druga na svijetu. Komunističke vlasti bore se kontinuirano kako bi ograničili slobodnu komunikaciju i druge online sadržaje koje smatraju subverzivnim, a da istodobno ne umanje komercijalne primjene Interneta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙