FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski restoran nudio magareće meso sa posebnim "umakom"

PEKING, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jedan restoran na sjeveru Kineobjavio je da poslužuje posebne obroke i umake spravljene od mesarijetkog sibirskog tigra, što je potaklo inspektore da posjete tajugostiteljski objekt, piše dnevnik China Daily.
PEKING, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jedan restoran na sjeveru Kine objavio je da poslužuje posebne obroke i umake spravljene od mesa rijetkog sibirskog tigra, što je potaklo inspektore da posjete taj ugostiteljski objekt, piše dnevnik China Daily.

"Nakon inspekcije vlasnik je priznao da je takozvano tigrovo meso u stvari meso magarca uz dodatak tigrovog urina, koji tom mesu daje poseban ukus", pišu novine.

Vlasnik restorana je obrok "tigrovine" naplaćivao 800 juana (oko 100 američkih dolara). U Kini se vjeruje da tigrovo meso ima osobine afrodizijaka.

Restoran je zatvoren a vlasnik će morati platiti i veliku novčanu kaznu. Upravitelj obližnjeg prirodnog parka u kojem su nastanjeni sibirski tigrovi rekao je da nema nikakve mogućnosti da je bilo koja od ugroženih životinja završila na stolu kao obrok. Samo nekoliko stotina sibirskih tigrova živi na području Kine, Rusije i Sjeverne Koreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙