FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: štete od nepogoda više od 370 milijuna kuna

OSIJEK, 9. rujna 2005. (Hina) - Štete od elementarnih nepogoda napodručju Osječko-baranjske županije trenutačno se procjenjuju na 376milijuna kuna, a do podnošenja izvješća svih jedinica lokalnesamouprave i konačnog izračuna mogle bi dosegnuti i 400 milijuna kuna,istaknuto je u Osijeku na današnjoj sjednici Županijskogapoglavarstva.
OSIJEK, 9. rujna 2005. (Hina) - Štete od elementarnih nepogoda na području Osječko-baranjske županije trenutačno se procjenjuju na 376 milijuna kuna, a do podnošenja izvješća svih jedinica lokalne samouprave i konačnog izračuna mogle bi dosegnuti i 400 milijuna kuna, istaknuto je u Osijeku na današnjoj sjednici Županijskoga poglavarstva.

Poglavarstvo je ocijenilo kako su štete na proljetnim i jesenskim poljoprivrednim kulturama i gospodarskim objektima, uz velike količine oborina, uzrokovane i neuređenom kanalskom mrežom 3. i 4. reda.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako će nadležnim državnim tijelima uputiti prijedlog za izmjenom zakonske regulative, kojom bi se odredilo da Hrvatske vode čiste svu kanalsku mrežu, a ne samo kanale 1. i 2. reda.

Ocijenio je kako je to jedini način da se pomogne slavonskom seljaku koji, kako drži, nema novca za čišćenje i održavanje kanala, dodavši kako županija može sufinancirati ovu aktivnost, ali maksimalno s 5-10 milijuna kuna.

Budući da je vukovarska tvrtka Prvo plinarsko društvo (PPD) uputila žalbu na javni natječaj za projekt plinifikacije Baranje, Bubalo je kazao kako je, nakon detaljnog analiziranja dviju prispjelih ponuda, Poglavarstvo odlučilo da je tvrtka HEP - Distribucija plina ponudila bolje uvjete za izgradnju lokalne distribucijske mreže u Baranji i povoljniju cijenu plina te da stoga ne vidi razloga za žalbu ili eventualno poništavanje natječaja.

Sve pripremne radnje odvijaju se predviđenom dinamikom i uvjeren sam da će tvrtka Plinacro u 2006. godini provesti magistralni plinovod. Očekujem da će HEP- Distribucija plina u idućih 5 godina izgraditi lokalnu distribucijsku mrežu, a ako se ne bude poštivao ugovor, mi ćemo ga raskinuti, rekao je Bubalo.

Izrazio je uvjerenje da će prva obiteljska domaćinstva u Baranji dobiti plin krajem iduće godine.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙