FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Androšić izvijestio premijera Sanadera o stanju na poplavljenim područjima

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader primio je danas generalnog direktora Hrvatskih voda DavorinaAndrošića koji ga je izvijestio o trenutačnom stanju na poplavljenimpodručjima, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader primio je danas generalnog direktora Hrvatskih voda Davorina Androšića koji ga je izvijestio o trenutačnom stanju na poplavljenim područjima, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

U priopćenju se navodi da je premijer Sanader na poplavljene dijelove slavonskih županija jutros uputio ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića te ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina sa zadaćom da za Vladu žurno pripreme cjelovita izvješća o šteti i potrebama stanovništva.

Tijekom sastanka s ravnateljem Hrvatskih voda premijer je naglasio da je već u cijelosti upoznat i sa stanjem u poplavljenim područjima Međimurske županije koju je jučer posjetila potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, a Vlada će, rekao je, odmah intervenirati najnužnijim potrepštinama i opremom za stanovništvo te pripremiti program sanacije šteta. Premijer je od ravnatelja Hrvatskih voda zatražio cjelovito izvješće o stanju nasipa i odvodnih kanala na područjima uz riječne tokove te procjene financijskih sredstava potrebnih za njihovu obnovu i gradnju novih kako bi se spriječile poplave i smanjio rizik od ugroze ljudskih života i velikih materijalnih šteta, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙