FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS traži izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora zbog Liburnije i TLM-a

ŠIBENIK, , 22. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog slučajeva Liburnije iTLM-ova Transporta, Hrvatska seljačka stranka (HSS) traži sazivanjeizvanredne sjednice Hrvatskog sabora i ponovno otvaranje rasprave oprivatizaciji jer je riječ o ugovorima koji su štetni za Hrvatsku,kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku Ante Markov,saborski zastupnik HSS-a i predsjednik saborskog Odbora za turizam.
ŠIBENIK, , 22. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog slučajeva Liburnije i TLM-ova Transporta, Hrvatska seljačka stranka (HSS) traži sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora i ponovno otvaranje rasprave o privatizaciji jer je riječ o ugovorima koji su štetni za Hrvatsku, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku Ante Markov, saborski zastupnik HSS-a i predsjednik saborskog Odbora za turizam.

HSS traži da sporne slučajeve privatizacije Liburnije i dijela TLM-a brzo razmotri Nadzorni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju i o svojim zaključcima izvijesti Sabor, te da hrvatsko pravosuđe i Državno odvjetništvo odrade svoj dio posla, rekao je Markov.

Naveo je da su svi stavovi koje je iznio službena stajališta središnjice HSS-a, koja ocjenjuje da je postojeći model privatizacije nakon 15 godina potrošen.

"Sve što se danas događa rezultat je loše politike, kako sadašnje, tako i svih prijašnjih vlada. Sve su se uglavnom bavile posljedicama, a gotovo uopće ne i uzrocima zbivanja u hrvatskom gospodarstvu. Krajnje je vrijeme za novi ekonomski projekt", rekao je.

Ocijenio je da se ekonomska politika s početka devedesetih, koja je smatrala da će promjena strukture vlasništva donijeti dobrobit društvu, pokazala posve pogrešnom, jer za funkcioniranje poduzeća nije presudan oblik vlasništva već menadžment. Potvrđuje to i ovogodišnja turistička sezona, rekao je Markov i ustvrdio da je unatoč sjajnim rezultatima i porastu broja noćenja, platna bilanca zemlje zbog drastičnoga porasta uvoza još negativnija nego uoči sezone.

Što se tiče prodaje TLM-ova Transporta slovenskoj tvrtci, HSS traži poništenje toga ugovora koji je, ustvrdio je, Markov, "protivan propisima, štetan i suprotan praksi".

Uprava TLM-a zbog toga bi, smatraju u HSS-u, trebala biti smijenjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙