FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: Krijumčarenje ljudima u porastu

PEKING, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Krijumčarenje ljudima uporastu je u svijetu i milijuni žena i djece svake godine završe kaobijelo roblje, prosjaci ili prisilni radnici u rudnicima, upozorava uutorak UN.
PEKING, 30. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Krijumčarenje ljudima u porastu je u svijetu i milijuni žena i djece svake godine završe kao bijelo roblje, prosjaci ili prisilni radnici u rudnicima, upozorava u utorak UN.

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Louise Arbour, govoreći na azijsko-pacifičkoj konferenciji o ljudskim pravima u Pekingu, nazvala je krijumčarenje ljudima stravičnim.

"Po samoj svojoj prirodi, ono predstavlja najgore kršenje ljudskih prava i današnja izvješća ukazuju da u lancima krijumčara ljudima završi više ljudi nego ikada prije", rekla je.

Međunarodna organizacija rada (ILO) procjenjuje da ta sudbina svake godine zadesi oko dva milijuna ljudi.

"Nijedna zemlja niti regija nije imuna", upozorila je izvršna direktorica UNICEF-a Ann Veneman.

"Djecu se prisiljava na prostituciju i prosjačenje, prisilni rad na plantažama i rudnicima, tržnicama, tvornicama i kućanstvima", rekla je.

U azijsko-pacifičkoj regiji, osobito u jugoistočnoj Aziji, trgovina bijelim robljem glavni je razlog krijumčarenja ljudi.

Arbour je stoga pozvala zemlje u regiji da ratificiraju međunarodne sporazume o zaštiti ljudskih prava kako bi se tom zlu stalo na kraj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙