FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni centar 112: Noćas nevrijeme u požeškom kraju

ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Noćas od 22,30 do ponoći područjegrada Pleternice, općine Čaglin, općine Jakšić, te naselja od Požegeprema Pleternici zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme uz velikukoličinu oborina, izvijestio jutros Državni centar 112 .
ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Noćas od 22,30 do ponoći područje grada Pleternice, općine Čaglin, općine Jakšić, te naselja od Požege prema Pleternici zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme uz veliku količinu oborina, izvijestio jutros Državni centar 112 .

U Pleternici, u Ulici bana Jelačića zbog nemogućnosti da odvodni kanali prime veliku količinu oborinskih voda djelomično je poplavljen kolnik i okolna dvorišta, te su postavljeni znakovi upozorenja. Promet se odvija, a dojava o eventualno poplavljenim objektima nije bilo. U četrdeset minuta palo je oko 30 litara kiše po četvornom metru.

U Buku, u općini Pleternica, srušio se potporni zid na jedan kolnički trak na prometnici D38 Pleternica - Buk, te se prometovalo jednim kolničkim trakom. Tijekom noći uklonjen je srušeni zid i promet je normaliziran.

U Čaglinu je voda poplavila tri obiteljske kuće i interveniralo je DVD Čaglin. Voda se prelila preko kolnika na cesti D53 Slavonski Brod - Našice, ali se prometuje. Čaglinsko područje je zbog kvara na dalekovodu od 23,50 do 1,50 sati nije imalo opskrbu električnom energijom, a naselje Poreč još je bez struje.

Jutros u 5,30 sati obustavljen je željeznički promet Pleternica - Čaglin zbog oštećenja pruge u dulji tri-četiri kilometra kod Zarilca. Tijekom noći do jutra voda se povukla sa svih poplavljenih mjesta i stanje je normalizirano. U porastu je vodostaj Orljave.

Noćas oko 23,25 sati u Brodsko-posavskoj županiji je počelo nevrijeme s obilnim padalinama na području Slavonskog Broda. Oborinske vode su izazvale u samom gradu poplavljene kanale i dvorišta, kuće i podrumske prostorije. Intervenirale su ekipe vatrogasaca i vodovoda, a zbog zadržavanja veće količine vode na kolnicima u Slavonskom Brodu vozi se otežano. Tri podvožnjaka su bila oko dva sata poplavljena, dok ekipe vodovoda i vatrogasci vodu nisu iscrpili, izvješćuje Centar.

U prigradskim naseljima Podvinje i Brodsko Vinogorje voda je također poplavila ulice, dvorišta i kuće. Primljene su mnoge prijave o poplavljenim podrumskim prostorijama, pa se prišlo saniranju postojećeg stanja. U tijeku je mobilizacija specijalne županijske postrojbe civilne zaštite.

Na cesti D53 od Slavonskog Broda prema Našicama prometuje se otežano. U Podvinju je zbog velike količine vode i nanešena blata otežano prometovanje.

U Međimurskoj županiji su još na snazi redovne mjere obrane od poplave na rijeci Muri i odnose se na gornji tok Mure. I dalje vrijedi izvanredno stanje na Muri za općine Goričan, Kotoriba i Donja Dubrava. Vodostaj Mure kod Murskog Središća tijekom jučerašnjeg dana je rastao do 27 sati, a od tada stagnira. Nizvodno kod Goričana i Kotoribe vodostaj je i dalje u opadanju.

Prema podacima iz Gornje Radgone jučer je u poslijepodnevnim satima porastao vodostaj, a danas u jutarnjim satima do opadanja. Taj val će proći i kroz Međimursku županiju.

Županijski centar 112 Slavonski Brod primio je mnoge pozive građana zbog poplavljenih podruma, odvodnih kanala, o prometnim nezgodama i nanosima blata i kamenja na prometnice. JVP Slavonski Brod još radi na sanaciji.

U podrum kuće u Zagrebačkoj ulici 274 u Slavonskom Brodu za vrijeme noćašnjeg nevremena je prodrla voda, te prevrnula cisternu s 20000 litara loživa ulja. Loživo ulje je isteklo i pomiješalo se s vodom, o događaju obaviješteni su Hrvatske vode i Državna vodoprivredna inspekcija, koji su na sanaciju uputili ovlaštenu tvrtku za postupanje s opasnim tvarima, te Ministarstvo zaštite okoliša, izvješćuje Državni centar 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙