FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Slunju i Dugoj Resi zabranjeno korištenje vode iz vodovoda

KARLOVAC, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Sanitarna inspekcija Karlovačkežupanije danas je - na preporuku županijskog Zavod za javno zdravstvoza pojačan nadzor nad svim vodovodima u županiji - zabranilakorištenje vode za piće iz gradskog vodovoda u Slunju, a od jučer jena snazi zabrana korištenja vode iz vodovoda Velemerić za dio DugeRese i okolnih sela, pa i uz prethodno prokuhavanje, doznaje se odšefice Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvoBiserke Hranilović.
KARLOVAC, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Sanitarna inspekcija Karlovačke županije danas je - na preporuku županijskog Zavod za javno zdravstvo za pojačan nadzor nad svim vodovodima u županiji - zabranila korištenje vode za piće iz gradskog vodovoda u Slunju, a od jučer je na snazi zabrana korištenja vode iz vodovoda Velemerić za dio Duge Rese i okolnih sela, pa i uz prethodno prokuhavanje, doznaje se od šefice Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Biserke Hranilović.

Naglasila je da je pojačano uzimanje uzoraka vode na svim vodovodima u Karlovačkoj županiji odobrilo Stručno povjerenstvo za vodu za piće Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Voda je na izvorištu Velemerić pojačano mutna, a najvjerojatnije su poremećeni i drugi parametri ispravnosti vode. Uzrok je što se iz korita izlila Korana i poplavila izvorište, te je istodobno do izvorišta došla i sva otpadna voda okolnih domaćinstava, rekla je Hranilović.

Voditeljica Odjela Sanitarne inspekcije Ureda državne uprave za Karlovačku županiju Vlasta Grubješić najavila je da će se analiza uzorka vode iz Donjeg Velemerića znati u četvrtak, te da je do tada "na snazi zabrana upotrebe vode iz vodovoda Velemerić za piće, pa i uz prokuhavanje".

I sanitarni inspektor slunjske Ispostave sanitarne inspekcije Zvonimir Rožić napomenuo je da građani Slunja ne smiju koristiti vodu iz gradskog vodovoda.

Šefica Službe za epidemiologiju Zavoda Biserka Hranilović također je rekla kako smatra da je slunjski Komunalac, budući da je zadužen za opskrbu stanovništva zdravom pitkom vodom, obavezan osigurati alternativnu dostavu pitke vode cisternama.

Pritom je napomenula da nikakva panika i uzbuna nije potrebna, već samo krajnji oprez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙