FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) danas je obavljena primopredaja dužnosti predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, te je održan prvi radni kolegij kojega je vodio novi predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Grga Ivezić, izvijestio je glasnogovornik toga Fonda Vedran Kukavica. Primopredaji dužnosti predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, uz razrješenog dosadašnjeg obnašatelja te dužnosti Damira Ostovića i novoimenovanog Ivezića, prisustvovao je i potpredsjednik hrvatska Vlade i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Damir Polančec.

ZAGREB - Svih 30-ak hrvatskih maturanata iz Opatije i njihovi profesori, koji su bili u autobusu koji se sinoć imao prometnu nesreću 50-ak kilometara od Praga, su dobro i nalaze se u Pragu gdje će nastaviti svoj maturalni program do kraja ovoga tjedna, izvijestili su danas iz karlovačke agencije Ferial, u čijoj su organizaciji maturanti jučer u ranim jutarnjim satima otputovali na 'maturalac' u Prag. Riječ je o učenicima Hotelijersko-turističke škole iz Opatije. Dvoje putnika, vozač i turistička voditeljica, su teže ozlijeđeni i zadržani su u bolnici, no izvan su životne opasnosti, ističu u Ferialu, a potvrđuju i iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

KARLOVAC - Sanitarna inspekcija Karlovačke županije danas je - na preporuku županijskog Zavod za javno zdravstvo za pojačan nadzor nad svim vodovodima u županiji - zabranila korištenje vode za piće iz gradskog vodovoda u Slunju, a od jučer je na snazi zabrana korištenja vode iz vodovoda Velemerić za dio Duge Rese i okolnih sela, pa i uz prethodno prokuhavanje, doznaje se od šefice Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Biserke Hranilović. Naglasila je da je voda na izvorištu Velemerić pojačano mutna, a najvjerojatnije su poremećeni i drugi parametri ispravnosti vode. Uzrok je što se iz korita izlila Korana i poplavila izvorište, te je istodobno do izvorišta došla i sva otpadna voda okolnih domaćinstava.

ZADAR - Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar izvijestio je danas na konferenciji za novinare u Zadru da čak oko 900 djelatnika MUP-a koji su završili Policijsku akademiju od 1999. do 2001. godine, očekuju poziv za odsluženje vojnog roka. Dodao je da je riječ o propustu administracije, jer po novom Zakonu oni moraju na odsluženje vojnog roka. To znači, rekao je, da će policajci šest mjeseci ostati bez primanja te da to nikoga u državi ne zabrinjava. Lončar je kazao da je prvi poziv za odsluženje vojnog roka stigao djelatniku VII. policijske postaje u Zagrebu, Tomislavu Periću, te da se na jesen očekuju novi pozivi.

PULA - Načelnik Policijske uprave istarske Loris Kozlevac izvijestio je danas na sjednici Poglavarstva Istarske županije da je stanje sigurnosti na području Istarske županije u dva ljetna mjeseca bilo povoljno, te da nisu zabilježeni sigurnosno-rizični događaji koji bi svojim posljedicama mogli ugroziti turističku sezonu. U lipnju je, u odnosu na prošlogodišnji lipanj, bilo i manje kažnjivih djela iz područja kriminala, ali i iz područja sigurnosti cestovnog prometa. No, iako se broj prometnih nesreća tijekom ove godine, u odnosu na prošlu, smanjio za 50 posto, zabrinjava veći broj poginulih na istarskim prometnicama.

ZAGREB - Isporukom udžbenika Osnovnoj školi Stenjevec danas je počela akcija raspodjele besplatnih udžbenika za školsku godinu 2005./06. zagrebačkim osnovnoškolcima. Podsjećajući kako se ta akcija organizira u suradnji s Narodnim novinama i traje već tri godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako će ove jeseni 68.500 zagrebačkih mališana u 114 škola dobiti 1,2 milijuna naslova u vrijednost 38,8 milijuna kuna, osiguranih iz gradskog proračuna. Predsjednik uprave Narodnih novina Zdravko Šimunović zagrebačkim je osnovnoškolcima poručio da ih njihove knjige čekaju najkasnije do 3. rujna.

SPLIT - Policija nastavlja potragu za 75-godišnjom austrijskom turisticom koja je nestala prije tri dana u uvali Bobovišće na otoku Drvenik veliki, kod Trogira, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Austrijska državljanka Maria Baldauf nije se, nakon večere u obližnjem restoranu, vratila na jahtu "Sonja", a prijateljima s jahte rekla je da se ide još malo prošetati po mjestu. No, ujutro njezinih šestero prijatelja primijetili su da se nije vratila na jahtu, te su policiji prijavili nestanak. Prema izjavi mještana, austrijska turistica je noću, s 20. na 21. kolovoza, viđena u šetnji po mjestu poslije ponoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙