FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kukuljanovu otvorena nova tvornica betona tvrtke Holcim

KUKULJANOVO, 8. rujna 2005. (Hina) - Nova tvornica betona tvrtke HolcimHrvatska d.o.o. iz Koromačnog, vrijedna 13 milijuna kuna, svečano jedanas otvorena u Industrijskoj zoni u Kukuljanovu nedaleko Rijeke.
KUKULJANOVO, 8. rujna 2005. (Hina) - Nova tvornica betona tvrtke Holcim Hrvatska d.o.o. iz Koromačnog, vrijedna 13 milijuna kuna, svečano je danas otvorena u Industrijskoj zoni u Kukuljanovu nedaleko Rijeke.

Tvornica betona u Kukuljanovu najveća je tvornica betona na području Primorsko-goranske županije i jedna od najvećih u Hrvatskoj, a cjelokupni projekt te greenfield investicije trajao je tri godine.

Kapacitet miješalice betona je više od 120 prostornih metara betona na sat. Kapacitet zatvorenih spremišta agregata je 400 kubičnih metara, a kapacitet silosa 200 tona cementa.

U pogone tvornice ugrađena su postrojenja koja, kako je rečeno, u Hrvatskoj postavljaju nove ekološke standarde u proizvodnji betona. Osigurana je zaštita okoliša u skladu s normama Europske unije, sa sustavom koji onemogućuje podizanje prašine tijekom proizvodnje te je predviđeno recikliranje svih ostataka iz proizvodnog procesa.

Spremišta za agregate posve su zatvorena, a agregati se u zatvorenom sustavu transportiraju do miješalice. Stoga tvornica ne emitira prašinu i ne stvara buku.

Predstavnici Holcima istaknuli su da ta tvrtka posluje na osnovi koncepta održivog razvoja prema kojem se tijekom planiranja i ostvarivanja projekta posebno nastojalo osigurati najmanji mogući utjecaj postrojenja na okoliš.

Na svečanosti otvaranja tvornice betona bili su nazočni švicarski veleposlanik u Hrvatskoj Marcus Kaiser, predstavnici gradova Rijeke i Bakra, Industrijske zone te tvrtke Holcim.

Holcim Hrvatska d.o.o. članica je švicarske Holcim Grupe koja je među vodećim svjetskim proizvođačima betona, cementa i agregata, a posluje u više od 70 zemalja i zapošljava oko 61.000 radnika. Tvrtka Holcim u Hrvatskoj posluje na desetak lokacija i ima 239 zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙