FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader se sastao s Klausom

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanadersusreo se u utorak s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom koji boraviu službenom posjetu Hrvatskoj, priopćila je služba hrvatske Vlade zainformiranje.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader susreo se u utorak s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćila je služba hrvatske Vlade za informiranje.

Kako se kaže u priopćenju, teme razgovora dvojice dužnosnika bile su približavanje Hrvatske EU-u te jačanje gospodarske suradnje između dvije zemlje.

Češki je predsjednik izrazio punu potporu Češke skorom početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom, naglasivši da Hrvatska pripada Europi, te da se početak pregovora ne smije blokirati uvjetima koje Hrvatska ne može ispuniti, navodi se u priopćenju.

Hrvatski premijer i Klaus su, govoreći o zajedničkoj europskoj budućnosti, posebno naglasili važnost gospodarske suradnje dviju zemalja i to na području turizma i prometa preko luke Rijeka, dodaje se u priopćenju.

Klaus u posjetu Hrvatskoj boravi na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. U utorak, prvog dana boravka, Klaus se osim sa Sanaderom sastao i s Mesićem, te sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

U srijedu će češki predsjednik održati predavanje na diplomatskom forumu u Novinarskom domu u Zagrebu na temu "Europa nakon dvostrukog 'ne' europskom ustavu", a onda će sudjelovati na hrvatsko-češkom poslovnom forumu koji se organizira u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje će se susresti s Mesićem. U četvrtak će češki predsjednik posjetiti Dubrovnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙