FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nejasnoće o Arafatovoj smrti

JERUZALEM, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Nekadašnji palestinski čelnikJaser Arafat umro je od trovanja, AIDS-a ili infekcije, izjavio je učetvrtak jedan od autora knjige otkrivajući tajno medicinsko izvješćefrancuske bolnice gdje je preminuo 11. studenoga prošle godine.
JERUZALEM, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Nekadašnji palestinski čelnik Jaser Arafat umro je od trovanja, AIDS-a ili infekcije, izjavio je u četvrtak jedan od autora knjige otkrivajući tajno medicinsko izvješće francuske bolnice gdje je preminuo 11. studenoga prošle godine.

No New York Times, koji navodi zaključke francuskog medicinskog izvješća, piše kako je "malo vjerojatno da su trovanje ili AIDS bili uzrokom Arafatove smrti".

"Izvješće pokazuje, po riječima nezavisnih stručnjaka koji su proučili zaključke, da bi simptomi koje je imao Arafat teško mogli dovesti do smrti trovanjem ili od AIDS-a", piše New York Times.

"Postoje tri moguća uzroka smrti: infekcija mikrobom koja je dovela do trovanja krvi, AIDS, ili trovanje oralnim putem na večeri u njegovu glavnom stožeru 12. listopada 2004. godine u Ramallahu", tvrdi Avi Isacharov, autor knjige "Sedmi rat" koja uskoro izlazi u Francuskoj a koju je napisao zajedno s Amosom Harelom.

"Liječnici i stručnjaci s kojima sam razgovarao, među kojima profesor Johnny Gershoni, stručnjak za AIDS na sveučilištu Tel Aviva i profesor Gil Lugassi, nemaju dvojbi: simptomi opisani u izvješću simptomi su AIDS-a", dodao je Avi Isacharov.

"Drugi stručnjak za AIDS iz Jeruzalema, koji odbija biti imenovan, kaže suprotno", dodaje autor.

"Nikakva rasprava o mogućnosti da je Jaser Arafat bolovao od AIDS-a nije spomenuta u izvješću. Taj propust predstavlja totalnu apsurdnost te je istodobno duboko sumnjiv", ističe autor, novinar na izraelskom javnom radiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙