FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uzlet potražnje u njemačkom kemijskom sektoru

FRANKFURT, 8. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Suprotno općim kretanjima,njemačka kemijska industrija izvijestila je o porastu domaće potražnjedok je inozemna potražnja za njezinim proizvodima bila tek nešto boljaod stagnirajuće.
FRANKFURT, 8. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Suprotno općim kretanjima, njemačka kemijska industrija izvijestila je o porastu domaće potražnje dok je inozemna potražnja za njezinim proizvodima bila tek nešto bolja od stagnirajuće.

Udruženje kemijske industrije VCI objavilo je da je u drugom ovogodišnjem tromjesečju prodaja njemačkih kemijskih proizvođača porasla 3,1 posto na godišnjoj razini na 17,7 milijardi eura. Izvoz je pritom uvećan svega 0,6 posto, na 20,7 milijardi eura.

Taj trend neobičan je za većinu njemačkih industrija koje bilježe u protekle dvije godine povećani izvoz, ali slabu domaću potražnju. Situacija u kemijskoj industriji, ključnom industrijskom dobavljaču, često se smatra ranim pokazateljem stanja u ostatku njemačkog gospodarstva.

U VCI-ju očekuju da će na razini cijele godine proizvodnja biti 2,5 posto veća, a prodaja za 4,5 posto, bez obzira na rastuće cijene energenata i njihove glavne sirovine - nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙