FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: U lipnju porastao broj zaposlenih u industriji

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Ukupan broj zaposlenih u industrijiu Hrvatskoj u lipnju ove godine bio je veći za 1,4 posto u odnosu naisti mjesec prošle godine, a u prvom polugodištu ove godine u odnosuna isto razdoblje lani porasla je, i to za 3,2 posto, i proizvodnostrada, pokazuju nedesoznirani podatci koje je objavio Državni zavod zastatistiku.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Ukupan broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u lipnju ove godine bio je veći za 1,4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u prvom polugodištu ove godine u odnosu na isto razdoblje lani porasla je, i to za 3,2 posto, i proizvodnost rada, pokazuju nedesoznirani podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku.

Podatci o broju zaposlenih u industriji u lipnju pokazuju nastavak trenda rasta započet početkom ove godine.

Naime, nakon dužeg vremena, u siječnju je broj zaposlenih u industriji porastao na godišnjoj razini za 1,1 posto, u veljači i ožujku, kao i u lipnju, porastao je za 1,4 posto, a najviše, za 1,9 posto, u travnju.

U usporedbi s prethodnim mjesecom, u lipnju ove godine broj zaposlenih ostao je na istoj razini, dok se u odnosu na prosjek za cijelu prošlu godinu njihov broj bio veći za 1,9 posto.

Na rast broja zaposlenih u industriji u lipnju ove u odnosu na isti mjesec lani najviše je utjecao rast broja zaposlenih u prerađivačkoj industriji, u kojoj je, inače, i više od 86 posto svih zaposlenih u industriji.

Broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji u lipnju je porastao za 1,6 posto u odnosu na lipanj prošle godine. Porastao je i broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju i to za 0,9 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom smanjen za 0,3 posto.

Prerađivačka industrija generator je rasta i proizvodnosti rada u prvom polugodištu ove godine.

Proizvodnost rada, koja se definira kao omjer indeksa industrijske proizvodnje i indeksa zaposlenih, u prerađivačkoj je industriji u prvom polugodištu porasla za 4,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Istodobno je pak proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju manja za 5,8 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom manja je za 0,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙