FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slatina: uništena avionska bomba

SLATINA, 1. rujna 2005. (Hina) - Djelatnici Protueksplozijskog odjelaMUP-a i Policijske uprave virovitičko-podravske danas su izvadili iuništili avionsku bombu zaostalu iz Domovinskog rata.
SLATINA, 1. rujna 2005. (Hina) - Djelatnici Protueksplozijskog odjela MUP-a i Policijske uprave virovitičko-podravske danas su izvadili i uništili avionsku bombu zaostalu iz Domovinskog rata.

Prije mjesec dana detektirana bomba tipa MK 82, teška oko 250 kilograma, dužine 2,21 metar, pronađena je prošloga tjedna na Trgu Ruđera Boškovića u središtu Slatine na dubini od 6,5 metara. "Bomba je bila u dosta lošem stanju jer joj je bila oštećena košuljica te prednji i zadnji upaljač", rekao je glasnogovornik Policijske uprave virovitičko-podravske Slavko Kopjar.

S Trga Ruđera Boškovića bomba je teretnim vozilom prevezena na 4,5 kilometara udaljenu livadu pokraj akumulacije Javorica gdje je uništena.

Više od tisuću stanovnika ulica, kojima se kretalo teretno vozilo s bombom, evakuirano je, a ostalim građanima savjetovalo se da ne izlaze na otvorene prostore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙