FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 7. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 7. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

LA VALLETTA - U susretu osme skupine kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo reprezentacija Hrvatske je u La Valletti odigrala 1:1 protiv Malte. Hrvatska je povela u 19. minuti pogotkom Nike Kranjčara, a izjednačio je Wellman u 74. minuti.

SOFIJA - Nogometna reprezentacija Bugarske pobijedila je Island 3:2 u susretu osme skupine europskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Premda su gosti nakon 16 minuta golovima Steinssona (9) i Hreidarsson (16) vodili 2:0, Bugari su uspjeli preokrenuti rezultat i upisati treću pobjedu u kvalifikacijama. Pogotke su postigli Berbatov (21), Iliev (69) i Martin Petrov (86).

MAURIAC - Hrvatski biciklist Matija Kvasina, član slovenske momčadi Perutnina iz Ptuja zadržao je deveto mjesto u ukupnom redoslijedu nakon sedam etapa ugledne utrke za vozače mlađe od 25 godina "Tour de l'Avenir", popularnog "Malog Tour de Francea". Kvasina je današnju 148,3 kilometara dugačku dionicu od Guereta do Mauriaca završio 20. mjestu, dok je drugi hrvatski vozač na "Tour de l'Aveniru", Tomislav Dančulović, također član Perutnine, u sedmoj dionici zauzeo 49. mjesto i trenutačno se nalazi na 26. mjestu u ukupnom poretku. Prvo mjesto pripalo je Nijemcu Alexanderu Gottfriedu. U ukupnom poretku vodi Danac Bak ispred Nizozemca Reusa (+ 13) i Francuza Riblona (59).

LONDON - Vodeći europski nogometni klubovi okupljeni u skupinu G-14 pridružili su se belgijskom prvoligašu Charleroiu koji je podigao tužbu protiv Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Belgijanci optužuju krovnu nogometnu organizaciju da krši zakone Europske Unije (EU), te koristi svoju poziciju u nogometu. "FIFA tjera klubove da puste igrače kako bi mogli igrati za svoje reprezentacije i time krši zakone EU," poručio je odvjetnik Charleroia, Jean Pierre Deprez.

NEW YORK - Svakoga dana sve se više sportaša uključuje u humanitarnu akciju koja je pokrenuta kako bi se pomoglo unesrećenima u razornom udaru uragana Katrina. Tako su brojni tenisači na US Openu, među kojima i Andy Roddick, Marija Šarapova, Andre Agassi, Lindsay Davenport, Robby Ginepri, Justine Henin-Hardenne, Donald Young, Amelie Mauresmo, te braća Bob i Mike Bryan, donirali dio svoje sportske opreme koja će biti prodana na aukciji. U akciju su se uključili i čelnici liga - NBA (košarka), NFL (američki nogomet) i MLB (basaball). Prikupljeno je više od dva milijuna dolara, a novac će biti uplaćen na račun američkog Crvenog križa.

BERLIN - Premda je njemačka reprezentacija u hokeju na ledu ispala iz elitne skupine svjetskog hokeja, njemačka liga (DEL) jedna je od najmoćnijih u Europi. Premda su ligu napustila 22 igrača i vratili se u NHL, interes medija, sponzora i gledatelja i dalje je ogroman. Klubovi prve lige raspolažu s rekordnim proračunom od 71.3 milijuna eura. Tek drugi puta u 11-godišnjoj povijesti svi klubovi će krenuti u prvenstvo sa glavnim sponzorom. Najveći proračun ima momčad Adler Mannheim (8 milijuna eura), a zatim slijedi Hamburg Freezers (7,1).

LOS ANGELES - Gradonačelnik Los Angelesa Antonio Villaraigosa najavio je kandidaturu za domaćinstvo Olimpijskih igara 2016. godine. Los Angeles je bio već dva puta domaćin olimpijskih igara, 1932. i 1984. godine. Još ranije su zainteresiranost za domaćinstvo OI 2016. iskazali Chicago, Rim i Tokio. Kandidature za organizaciju OI 2016. moraju se predati do 2007., a domaćin će biti izabran 2009. godine.

TOKIO - U pripremnoj utakmici u Miyagiu nogometaši Japana su svladali Honduras sa 5:4. Pogotke su za domaćine postigli Takahara (33), Yanagisawa (48, 70), Nakamura (55-11m) i Ogasawara (78), a za Honduras su strijelci bili Velasquez (8, 27, 50) i Martinez (45).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙