FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proizvodi TOZ Penkale neškodljivi za dječje zdravlje

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Tvornica olovaka, školskog i uredskogpribora TOZ Penkala reagirala je danas na napise u medijima o štetnimtvarima u školskom priboru, istaknuvši kako su proizvodi TOZ-a potpunoneškodljivi za dječje zdravlje što dokazuju certifikatima nadležnihslužbi.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Tvornica olovaka, školskog i uredskog pribora TOZ Penkala reagirala je danas na napise u medijima o štetnim tvarima u školskom priboru, istaknuvši kako su proizvodi TOZ-a potpuno neškodljivi za dječje zdravlje što dokazuju certifikatima nadležnih službi.

Proizvodi TOZ Penkala, jedinog hrvatskog proizvođača školskog i uredskog pribora, rigorozno je kontroliran i certificiran, u potpunosti je neškodljiv te prilagođen ekološkim standardima, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave TOZ Penkala Damir Lamza.

Ističući kako TOZ nije predmet nadzora inspekcija, Lamza je upozorio na nelojalnu konkurenciju i poplavu jeftinih i nekvalitetnih proizvoda na hrvatskom tržištu te izrazio sumnju u zdravstvenu i ekološku ispravnost tih proizvoda kao i postojanje potrebnih certifikata. Smatra kako je zadatak države da zaštiti potrošača.

TOZ više od 70 posto pribora za crtanje i pisanje izvozi na tržište EU i radi s renomiranim svjetskim tvrtkama, rekao je član Uprave TOZ-a Edo Baričević, zatraživši jednak tretman za sve proizvođače koji dolaze na hrvatsko tržište, odnosno, postojanje certifikata i zadovoljavanje potrebnih normi.

"Kako TOZ-ov školski pribor nije ni malo štetan za djecu", Lamza je najavio pokretanje kampanje "Grickajte naše olovke" te poručio da se njihova tinta može i popiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙