FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac u Dubrovniku

DUBROVNIK, 3. rujna 2005. (Hina) - Povodom početka nove školske godinedubrovačku Osnovnu školu "Ivan Gundulić" danas je posjetio ministarznanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.
DUBROVNIK, 3. rujna 2005. (Hina) - Povodom početka nove školske godine dubrovačku Osnovnu školu "Ivan Gundulić" danas je posjetio ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Kao povod svom dolasku izdvojio je, među ostalim, i eksperimentalni program Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda - HNOS koji će se u ovoj školskoj godini provoditi u 49 osnovnih škola, a među njima je i Osnovna škola "Ivan Gundulić".

Ministar Primorac, obrazlažući taj program, rekao je kako HNOS znači poticanje slobode i kreativnosti, ali i učiteljske odgovornosti. Dodao je kako u njegovoj izradi nisu sudjelovale nikakve političke opcije, već jedinstvo Hrvatske.

Istaknuo je i kako su prvi put, otkako postoji samostalna Hrvatska, znatno povećana izdvajanja za obrazovanje i znanost.

Primorac je najavio da će se uskoro pripremiti strategija kako bi se u nekoliko idućih godina prešlo na nastavu samo u jednoj smjeni jer, kako je rekao, pravog rasterećenja neće biti dok se to ne počne primjenjivati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙