FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak počinje škola

ZAGREB, 3. rujna 2005. (Hina) - Nakon ljetnih praznika, u ponedjeljak,5. rujna, počinje nastava za oko 600 tisuća učenika osnovnih isrednjih škola u Republici Hrvatskoj.
ZAGREB, 3. rujna 2005. (Hina) - Nakon ljetnih praznika, u ponedjeljak, 5. rujna, počinje nastava za oko 600 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

U prve će razrede krenuti oko 40.000 prvašića i oko 59.000 učenika prvih razreda srednjih škola.

Ove školske godine uvode se neke novine u obrazovanje. U 49 osnovnih škola, ravnomjerno raspoređenih po hrvatskim županijama, počinje eksperimentalno provođenje Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda (HNOS), koji bi trebao poboljšati kvalitetu nastave.

Iduće 2006./2007. godine HNOS će se početi primjenjivati u svim osnovnim školama.

Ciljevi HNOS-a su, uz ostalo, usmjeravanje učenika prema kreativnosti, uvođenju u istraživački usmjerenu nastavu te posebice rasterećenje od enciklopedijskih sadržaja u nastavnom gradivu.

Učenici koji od ove godine kreću u prve razrede gimnazija bit će ujedno i prva generacija koja će polagati državnu maturu na kraju četverogodišnjeg obrazovanja. Stoga je pripremeljena brošura o državnoj maturi koja bi trebala biti podijeljena učenicima početkom školske godine.

Godinu dana nakon gimnazijalaca, školske godine 2006./2007., upisat će se prva generacija učenika strukovnih škola koja će također polagati državnu maturu.

U izradi je i novi Zakon o udžbenicima kojim se želi smanjiti broj udžbenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙