FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pismo: Sadam Husein dao bi i život za arapsku stvar

AMAN, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Bivši irački predsjednikSadam Husein napisao je u pismu da bi se žrtvovao za arapsko pitanje iza okončanje strane okupacije svoje zemlje, otkriva njegovo pismoneimenovanome jordanskome prijatelju objavljeno putem Međunarodnogodbora Crvenog križa.
AMAN, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Bivši irački predsjednik Sadam Husein napisao je u pismu da bi se žrtvovao za arapsko pitanje i za okončanje strane okupacije svoje zemlje, otkriva njegovo pismo neimenovanome jordanskome prijatelju objavljeno putem Međunarodnog odbora Crvenog križa.

"Žrtvujem svoju dušu i sam život za arapsko pitanje i slobodu naše zemlje od strane okupacije", piše bivši irački vođa u pismu bez datuma čiju su kopiju agencije pribavile u nedjelju.

Pismo je oštro cenzurirala američka vojska koja drži bivšeg iračkog predsjednika u zarobljeništvu u ime iračke vlade.

Sadamova obitelj, koja mu ne može pristupiti od njegova uhićenja krajem 2003., žalila se da sva njegova pisma do nje stižu jako cenzurirana.

"Život je besmislen bez razmišljanja o vjeri, ljubavi i povijesnom nasljeđu naše nacije", piše Sadam.

Od rodbine Sadamovih odvjetnika doznaje se da on sada mnogo vremena provodi čitajući Kuran i da je u zarobljeništvu postao vrlo pobožan muslmian.

"Brate, voli svoj narod, voli Palestinu, voli svoju naciju, neka dugo živit Palestina", poručio je Sadam primatelju pisma.

Bivši irački predsjednik dugo je hvalio palestinske militante koji su izvodili samoubilačke napade na izraleske ciljeve.

Prema iračkim dužnosnicima suđenje Sadamu po optužnici za zločin protiv čovječanstva i genocid, trebalo bi početi za šest tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙