FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka jahta izazvala pomorsku nezgodu kod Umaga

UMAG,7. rujna 2005.(Hina) - Njemačka jahta "Linda" izazvala jepomorsku nezgodu jučer oko 16,30 sati kilometar od rta Soline, kodUmaga, udarivši u usidrenu brodicu, no nitko nije stradao, izvijestiloje danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
UMAG,7. rujna 2005.(Hina) - Njemačka jahta "Linda" izazvala je pomorsku nezgodu jučer oko 16,30 sati kilometar od rta Soline, kod Umaga, udarivši u usidrenu brodicu, no nitko nije stradao, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Nezgoda se dogodila kada je motorna jahta "Linda", duga oko 10 metara, kojom je upravljao voditelj Fint Gunther, ploveći iz umaške u vrsarsku luku brzinom od 20 čvorova, udarila usidrenu brodicu oznake PO 1455 po njezinu desnom boku u visini palube i kabine, te prešla preko brodice dijagonalno po čitavoj dužini.

Brodica je zbog oštećenja potpuno naplavljena, a supružnici Ruža i Mile Leko, koji su u trenutku nezgode bili na brodici, spasili su se iskakanjem u more.

Jahta se nakon udara zaustavila i prihvatila iz mora bračni par Leko te poplavljenu brodicu uzela u tegalj.

Istodobno je, po nalogu kapetana porečke Lučke kapetanije Gianfranca Baldaša, poslana brodica koja je pomogla u tegljenju do slipa u marini Červar Porat.

Očevidom je utvrđeno da se nezgoda dogodila zbog nepažnje voditelja jahte "Linda", koji nije poduzeo potrebne mjere za vrijeme plovidbe predviđene pravilima o izbjegavanju sudara na moru i drugim propisima koji uređuju sigurnu plovidbu, navodi u priopćenju Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙