FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 19. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 19. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

OSIJEK - Na poziv načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Vladimira Fabera u osječkoj policiji danas je održan sastanak s predstavnicima dijela udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz Osječko-baranjske županije. Načelnik Ureda načelnika PU osječko-baranjske Stipe Rimac rekao je nakon sastanka, zatvorenog za javnost, kako mu je cilj bio informiranje predstavnika udruga o radu policije, a nazočni su bili predstavnici osam udruga stradalnika iz Osječko-baranjske županije.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin poslao je unutarnju kontrolu MUP-a u Osijek nakon izjava Adonisa Hodžića, na konferenciji za novinare 17. kolovoza, kojima optužuje osječku policiju da je prema njemu protuzakonito postupala, priopćeno je iz MUP-a. Djelatnici unutarnje kontrole MUP-a imaju zadaću ispitati istinitost Hodžićevih tvrdnji, te utvrditi je li bilo i nekih drugih nezakonitosti. Nakon što unutarnja kontrola obavi svoj posao, javnost će biti iscrpno izviještena o nalazima, ističe se u priopćenju.

OSIJEK - U ime djelatnika Televizije Slavonije i Baranje predsjednik Uprave Damir Junušić danas je od Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava i Hrvatskog novinarskog društva zatražio zaštitu zbog kako navodi u pismu "krajnje zabrinjavajućeg postupanja načelnika PU Osječko-baranjske Vladimira Fabera". Junušić u pismu navodi kako je načelnik Faber za danas u 13 sati u policiju pozvao predstavnike udruga iz Domovinskog rata uz objašnjenje kako se javnost Osječko-baranjske županije "sustavno dezinformira čime se želi stvoriti atmosfera nepovjerenja pojedinaca i skupina od navodnog nezakonitog djelovanja policije".

OSIJEK - Osječki gradonačelnik Anto Đapić izrazio je zabrinutost načinom rada Policijske uprave osječko-baranjske zbog čega se, kako ističe u priopćenju, "mnogi istaknuti branitelji žale na pritiske i metode koje nalikuju metodama korištenima pri montiranju političkih procesa u bivšoj srboslaviji". Pojačani psihološki pritisak na sve Osječane onemogućava normalno obnašanje vlasti u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji i stječe se dojam da neke izvanosječke strukture žele da se nova vlast bavi prošlošću, a ne životnim problemima sugrađana, ocijenio je Đapić.

UMAG - Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Boris Kunst izjavio je danas u Umagu da je "Vlada, odabravši ljetne dane za donošenje odluke o poskupljenju energenata, napravila skandalozan potez na štetu standarda građana". URSH procjenjuje da 70 posto građana jedva spaja kraj s krajem, a poskupljenje energenata povećat će troškove života za 6 do 8 posto, odnosno za 420 kuna, rekao je Kunst na konferenciji za novinare. Smatra da Vlada tim odlukama razgrađuje socijalno partnerstvo i napominje da nedavne odluke nisu bile na dnevnom redu Gospodarsko-socijalnog vijeća.

ZAGREB - Zavod za javno zdravstvo u Požegi izvijestio je da je analizom uzoraka vode iz vodoopskrbnog sustava za područje Sovskog Dola, Djedine Rijeke, Ruševa i Pake u Požeško-slavonskoj županiji, utvrđeno da voda sadrži povećan broj mikroorganizama i da nije za piće te je prije uporabe treba dobro prokuhati. Požeškom javnom poduzeću "Tekija" preporučuje ispiranje i dezinfekciju cjevovoda vodoopskrbnog sustava, kao i pakračkom javnom poduzeću Komunalac. Za područje Pakraca i Lipika utvrđeno je da je voda u povećane mutnoće i ne udovoljava ispravnosti vode za piće. Tek kada se zamućenje povuče, vodu za uporabu može se koristiti nakon što se dobro prokuha.

ZAGREB - Pomoćnik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pukovnik Ivan Grujić izjavio je da postoje ozbiljne, ali još uvijek dosta općenite informacije da se na području Vukovara nalazi još jedna masovna grobnica u kojoj je možda i više žrtava nego u masovnoj grobnici na Ovčari koju su dobili u lipnju. Odmah se počelo s operativnim prikupljanjem informacija kako bi se od 1. rujna počelo s probnim iskapanjima u Hrvatskom Podunavlju, ali i u zapadnoj Slavoniji i Banovini, izjavio je Grujić Hini. Rekao je da je ta lokacija jedna od 24 mogućih lokacija masovnih grobnica u Hrvatskom Podunavlju.

ZAGREB/LEVERKUSEN - S mladim Hrvatima koji sudjeluju u proslavi 20. svjetskog dana mladih, njih više od 3000, danas se u Leverkusenu susreo zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te im je održao prigodnu katehezu na temu "Živjeti u svijetu kao istinski klanjatelj Bogu", javila je IKA. Na početku susreta mlade su pozdravili i nadbiskupi zadarski Ivan Prenđa i riječki Ivan Devčić, koji također sudjeluju u proslavi Dana mladih.

ZAGREB - Helikopter Hrvatske vojske uz pomoć triju ekipa Gorske službe spašavanja počeo je danas na Plitvicama izvlačiti olupine dvaju mađarskih športskih zrakoplova, stradalih u nesreći 12. kolovoza. Istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Dinko Vodanović Hini je danas izjavio da bi posao izvlačenja olupina srušenih zrakoplova u nacionalnom parku Plitvička jezera trebao završiti danas do 17 sati. Morat će se posjeći neka stabla te onda iz helikoptera baciti mreža koja će podići olupine dvaju srušenih mađarskih zrakoplova, rekao je Vodanović.

ZAGREB - Jaka kiša praćena tučom oko 15 sati zahvatila je istočne dijelove Požeško-slavonske županije, izvijestio je tamošnji Područni ured za zaštitu i spašavanje. U Pleternici i u Buku, uz jaku kišu, kraće vrijeme zabilježena je i tuča, veličine lješnjaka, ali prema dostupnim podatcima nema vidljive materijalne štete. Protugradna obrana u ledonosne oblake ispalila je oko 30 protugradnih raketa, navodi se u priopćenju. U kutjevačkoj i novomitrovačkoj općini oko 15,50 sati zbog proloma oblaka voda je prodrla u podrume više kuća. Na prometnicama oko Kutjeva nalazi se veća količina vode, blata i mulja pa se vozači upozoravaju na opreznu vožnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙