FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buje: spriječen pokušaj ilegalnog prebacivanja stranaca

BUJE, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Istarska policija spriječila je jučerpokušaj slovenskog državljanina da preko hrvatske granice ilegalnoprebaci tročlanu obitelji iz Fedracije BiH u Sloveniju, izvijestila jedanas Policijska uprava istarska.
BUJE, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Istarska policija spriječila je jučer pokušaj slovenskog državljanina da preko hrvatske granice ilegalno prebaci tročlanu obitelji iz Fedracije BiH u Sloveniju, izvijestila je danas Policijska uprava istarska.

U blizini Stancije Vičini, na Bujštini, jučer je oko 13,30 sati policija zaustavila "hyundai" slovenskih registarskih oznaka kojim je slovenski državljanin A.I. (39) iz Pirana ilegalno preko granice pokušao prebaciti četrdesetčetverogodišnjeg muškarca O.S., njegovu ženu A.S. (42) i dijete mlađe od godinu dana.

Operativom obradom utvrđeno je da je ta obitelj 16. kolovoza legalno ušla u Hrvatsku na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo te došla do Rijeke odakle ih je jedan Riječanin dovezao do autobusnog kolodvora u Umagu, a gdje ih je čekao A.I. iz Pirana. On je tročlanu obitelj uz naknadu od 50 eura zatim pokušao ileglano prevesti u Sloveniju.

Po riječima glasnogovornika Policijske uprave istarske Roberta Pavlekovića slovenski državljanin i obitelj iz Federacije BiH odmah su jučer procesuirani kod prekršajnog suca u Umagu.

Obitelji iz Federacije BiH, supružnicima O.S. i A.S. određena je zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od godine dana, dok je A.I. iz Pirana dobio zaštitnu mjeru protjerivanja od šest mjeseci. Protiv Slovenca A.I. slijedi i kaznena prijava zbog nezakonitog prebacivanja preko državne granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙