FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalj: Sutra djeca hrvatske nacionalnosti dolaze u školu

DALJ, 6.rujna 2005.(Hina) - Na današnjem sastanku predstavnikaMinistarstva prosvjete, Osječko-baranjske županije, daljske osnovneškole i roditelja postignut je dogovor te će sutra sva hrvatska djecapoći u školu, izvijestio je ravnatelj Zvonko Konjarek.
DALJ, 6.rujna 2005.(Hina) - Na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete, Osječko-baranjske županije, daljske osnovne škole i roditelja postignut je dogovor te će sutra sva hrvatska djeca poći u školu, izvijestio je ravnatelj Zvonko Konjarek.

Po njegovima riječima na preporuku Ministarstva prosvjete i županijskog Ureda za društvene djelatnosti tri nastavnika srpske nacionalnosti, zbog kojih roditelji učenike hrvatske nacionalnosti nisu jučer i danas pustili u školu, nastavit će predavat djeci srpske nacionalnosti na srpskom jeziku, ali neće predavati učenicima hrvatske nacionalnosti. Ostali dio radnog vremena bit će im preraspoređen i neće ostati bez posla, kazao je.

Pomoćnik ministra prosvjete Marko Oršolić izrazio je zadovoljstvo dogovorom te dodao kako je problem "višedimenzionalan: pedagoški, pravni i politički".

Ravnatelj Konjarek je rekao kako su svi učenici pozvani da sutra dođu u školu.

Inače 200 roditelja učenika hrvatske nacionalnosti i 300 mještana Aljmaša, Erduta i Dalja potpisali su prošli tjedan peticiju da neće dati djecu u školu s obrazloženjem da su tri nastavnika koja su im trebala predavati matematiku, biologiju i zemljopis "za Domovinskog rata bili na neprijateljskoj strani". Optužili su ih da su članovi Šešeljeve Radikalne stranke.

U osnovnoj školi u Dalju ima 400 učenika od kojih je 177 učenika srpske nacionalnosti koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku, a ostala djeca na hrvatskom. Jučer i danas većina učenika hrvatske nacionalnosti nije bila na nastavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙