FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mlađa djeca slabija u školi od starije braće

LONDON, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Unutar iste obitelji, mlađadjeca postižu slabiji uspjeh u školi od svoje starije braće, pokazaloje istraživanje norveških stručnjaka čije je rezultate objavio DailyTelegraph.
LONDON, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Unutar iste obitelji, mlađa djeca postižu slabiji uspjeh u školi od svoje starije braće, pokazalo je istraživanje norveških stručnjaka čije je rezultate objavio Daily Telegraph.

Najveće razlike uočene su između najstarijeg djeteta u obitelji i najmlađeg, pokazala je studija provedena na Školi za gospodarstvo i upravljanje u Oslu.

Istraživanjem provedenim od 1986. do 2000. ustanovljeno je, međutim, da jedinci ipak u prosjeku imaju slabije rezultate nego li djeca u obiteljima s dvoje ili troje djece.

Osim toga, prema zaključcima istraživanja, razlike u školskom uspjehu vezane uz redoslijed rođenja djece u istoj obitelji uočljivije su u odnosu na djevojčice nego li u odnosu na dječake.

I konačno, što je majka obrazovanija, to je veća razlika u školskom uspjehu između starije i mlađe braće, prema istoj studiji.

Među ispitanim obiteljima 18 posto ima samo jedno dijete, 41 posto dvoje djece, 27 posto troje, 10 posto četvero, a 4 posto više djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙