FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalj: većina hrvatske djece danas nije došla na prvi dan nastave

roditelji nezadovoljni što im predaju tri nastavnikakoji su po njihovoj ocjeni za vrijeme okupacije Hrvatske bili aktivni u "kreiranju zločinačke politike".
Dalj,5. rujna 2005.(Hina) - Većina djece hrvatske nacionalnosti iz Dalja, Aljmaša i Erduta danas nije došla na nastavu u daljsku osnovnu školu, jer su roditelji nezadovoljni što im predaju tri nastavnika koji su po njihovoj ocjeni za vrijeme okupacije Hrvatske bili aktivni u "kreiranju zločinačke politike".

Svoj su stav roditelji pismeno prošli tjedan uputili i ministru Draganu Primorcu, a o svemu su obavijestili i ministricu Jadranku Kosor, te predstavnike županijske i gradske vlasti. Peticiju sa zahtjevom da njihovoj djeci ne predaju "ljudi koji su između ostalog dugogodišnji Šešeljevi radikali" potpisalo je 200 roditelja osnovnoškolaca i 300 mještana Dalja, Erduta i Aljmaša.

Osnovnu školu Dalj pohađa oko 400 djece, među kojima 177 nastavu pohađa na srpskom jeziku, a ostali na hrvatskom jeziku.

Prema riječima ravnatelja Zvonka Konjarika, sva djeca srpske nacionalnosti danas su došla na nastavu, a hrvatske nacionalnosti oko 80.

Ravnatelj je za sutra najavio sastanak s predstavnicima Ministarstva prosvjete, Osječko-baranjske županije, školskog odbora i roditelja.

Izrazio je uvjerenje da će problem sutra biti riješen.

(Hina) xvsik ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙