FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić otvorio nove prostorije osnovne škole Montessori

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićdanas je otvorio nove prostore Osnovne škole "Barunice DedeeVranyczany" utemeljene na metodi odgoja, koja se temelji na načelusamoodgoja i samopoučavanja, na tzv. metodi montessori.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio nove prostore Osnovne škole "Barunice Dedee Vranyczany" utemeljene na metodi odgoja, koja se temelji na načelu samoodgoja i samopoučavanja, na tzv. metodi montessori.

Škola je počela rad 2003. u Heinzelovoj ulici, a od ove školske godine preselila se u gradski prostor u Ulici Matka Mandića na Trešnjevci.

Podsjetivši kako je na mjestu škole nekoć bila "Končarova" tvornica, gradonačelnik Bandić izrazio je nadu da će ono sada postati zagrebačkom tvornicom znanja.

Tradicija pedagogije montessori u nas seže još u 1934., kad je barunica Vranyczany otvorila prvu takvu predškolsku ustanovu, pa je upravo po njoj i prva takva osnovna škola u Hrvatskoj dobila ime, naglasio je Bandić.

Osnovna škola "Barunice Dedee Vranyczany" ima 65 učenika, koji pohađaju po jedan prvi i drugi, dva treća i jedan četvrti razred, te igraonicu.

Mjesečna cijena cjelodnevna boravka je dvije tisuće kuna.

Maria Montessori (1870.-1952.), talijanska liječnica i pedagoginja, autorica je metode odgoja (tzv. metoda montessori), utemeljene na samoodgoju i samopoučavanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙