FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija protiv dječje paralize cijepi 24 milijuna djece

DŽAKARTA, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Približno 24 milijuna djecetrebalo bi biti cijepljeno protiv dječje paralize u utorak uIndoneziji, koja dosad nije uspjela spriječiti širenje virusa.
DŽAKARTA, 29. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Približno 24 milijuna djece trebalo bi biti cijepljeno protiv dječje paralize u utorak u Indoneziji, koja dosad nije uspjela spriječiti širenje virusa.

Operacija jednodnevnog cijepljenja jedna je od najvažnijih koje je ikad organizirala Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF. Namijenjena je svoj djeci mlađoj od pet godina te četvrte najmnogoljudnije zemlje u svijetu.

Nacionalna kampanja provodi se nakon dvije prethodne operacije organizirane na zapadu otoka Jave 31. svibnja i 28. lipnja, koje nisu uspjele zaustaviti zarazu.

Dječja paraliza nestala je na deset godina iz Indonezije i onda se početkom svibnja ponovno pojavila. Otad je broj oboljelih postepeno rastao. Prema najnovijim podacima jedna je odrasla osoba umrla a 225 djece je zaraženo.

Moguće je da je virus donešen iz Saudijske Arabije, a da su ga prenijeli indonezijski hodočasnici po povratku iz islamskih svetišta u Meki, ili radnici imigranti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙