FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica Šri Lanke za ubojstvo ministra okrivila pobunjenike

COLOMBO, 14. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednica Šri LankeChandrika Kumaratunga u nedjelju je optužila Tamilske tigrove zaubojstvo ministra vanjskih poslova Šri Lanke čija je smrt oživjelastrahove glede mogućeg vraćanja zemlje u građanski rat.
COLOMBO, 14. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednica Šri Lanke Chandrika Kumaratunga u nedjelju je optužila Tamilske tigrove za ubojstvo ministra vanjskih poslova Šri Lanke čija je smrt oživjela strahove glede mogućeg vraćanja zemlje u građanski rat.

Vlada Šri Lanke je proglasila izvanredno stanje nakon što je ministar Lakshman Kadirgamar u petak ubijen iz snajpera dok je izlazio iz svog bazena. Više od 1000 policajaca i vojnika lovilo je ubojicu a vojnici su provjeravali automobile koji su ulazili ili izlazili iz grada.

Ubojstvo je dugotrajni mirovni proces na Šri Lanki dovelo u najgoru krizu od 2002. godine kada je sklopljen prekid vatre u dva desetljeća dugom ratu s Oslobodilačkim tigrovima tamilskog Elama (LTTE) koji traže samoupravu.

"Lakshman Kadirgamar pridružuje se dugom popisu istaknutih tamilskih čelnika koje je ubio LTTE", rekla je u televizijskom obraćanju naciji Kumaratunga, obučena u bijelo, tradicionalnu boju žalosti.

"Ovo kršenje prekida vatre posljednje je u nizu stalnih kršenja od strane LTTE-a", rekla je predsjednica Kumaratunga i dodala: "Poduzela sam mnoge korake kako bi se osigurala nacionalna sigurnost nakon ubojstva, no hoće li to biti dovoljno?".

Tamilski tigrovi, koji su obično prije sporazuma o prekidu vatre nijekali ubojstva u Colombu, zanijekali su svoju upletenost i osudili ubojstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙