FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: tužba dječaka protiv policije koja mu je navodno podmetnula ubojstvo

CHICAGO, 10. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Dječak koji je tužio dvapolicijska detektiva nakon što su ga oni pogrešno optužili za ubojstvo11-godišnje djevojčice 1998. godine tvrdi da je žrtva policije koja muje pokušala podmetnuti.
CHICAGO, 10. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Dječak koji je tužio dva policijska detektiva nakon što su ga oni pogrešno optužili za ubojstvo 11-godišnje djevojčice 1998. godine tvrdi da je žrtva policije koja mu je pokušala podmetnuti.

Obje su verzije na sudu u utorak iznijeli tužitelj koji predstavlja dječaka, sada 15-godišnjaka, kao i branitelji sada optuženih čikaških detektiva.

Ubojstvo djevojčice Ryan Harris 1998. godine punilo je tada sve novine, a osmogodišnjak i njegov sedmogodišnji prijatelj postali su najmlađi osumnjičeni za ubojstvo u SAD-u.

Tužitelj Andrew Grant je izjavio kako je policija "skovala urotu nakon što je sakupila dokaze da dječaci nisu mogli počiniti ubojstvo".

Porotnici su na suđenju 1998. godine čuli da je Harris nestala 27. srpnja i da je pronađena idući dan pretučena i seksualno zlostavljana. Nekoliko dana kasnije dječaci su priznali da su ubili djevojčicu zbog njenog plavog bicikla.

Bilo je potrebno gotovo mjesec dana da ih se oslobodi nakon što su testovi pokazali da DNA pronađena na djevojčici ne pripada njima nego odraslom muškarcu Floydu Durru koji je već bio optuživan za seksualne napade na druge djevojčice.

Grad je nedavno pristao isplatiti odštetu od dva milijuna dolara obitelji mlađeg dječaka.

Tužitelj tvrdi da je policija imala dokaze koji su odmah od početka ukazivali kako dječaci nisu imali snage za ubojstvo Ryan Harris koja je bila pogođena ciglom u glavu i ugušena. Osim toga, policija je svoj slučaj temeljila na izjavi mlađeg dječaka koji je imao tako velike poteškoće u govoru da nije mogao izgovarati cijele rečenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙